Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça

by Hatice Ünal
05 Ağustos 2024
in Tatlı Tarifleri
459 34
0
Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

(1 Tepsi İçin – 15 adet)

Malzemeler:

120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı)

1 adet yumurtanın akı

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı kuru üzüm

2 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı:

Mutfak robotunun haznesine oda ısısında yumuşamış margarini, yumurta akını ve pudra şekerini krem haline gelene dek karıştırın.

Ayrı bir kapta kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı limon suyunda inceltilmiş karbonatı, rendelenmiş limon kabuğunu harmanlayın ve krem haline getirdiğiniz karışıma ekleyin. Tekrar karıştırın. 1,5 su bardağı unu da ilave edin. Kalan yarım bardak unu kontrollü olarak eklemeye devam edin. Ele yapışmayacak ve oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kuru üzümleri ekleyin. Tekrar yoğurun.

Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurdan dondurma kaşığı yardımı ile parçalar alıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.

Aklınızda bulunsun:

Kuru üzüm yerine kurutulmuş yaban mersini, rendelenmiş limon kabuğu yerine portakalın kabuğunu da kullanabilirsiniz.

 

Tags: çay saatidessertfood yummykuru üzümlü poğaçaKuru Üzümlü Tatlı PoğaçaPoğaçatatlı poğaça
Previous Post

Ceviz tüketiminin nörogelişimsel sonuçlara etkisi

Next Post

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Hatice Ünal

Next Post
Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki