Kuru Şalgam Kavurması İçin Malzemeler:
1 kilo beyaz şalgam
300 gram az yağlı dana kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
8-10 adet kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
Kuru Şalgam Kavurması Hazırlanışı:
Şalgamları soyup erişte şeklinde kesin. Tepsilere sererek ortalama 1 hafta süreyle oda sıcaklığında kurutun. Kuruyan şalgamları tuzlu suda haşlayın. Haşlanan şalgamları süzerek tencereye tereyağı, zeytinyağı ekleyip pembeleşinceye kadar ince kıyım soğanla kavurun. Ardından kıyma, ince kıyılmış kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ilave edin. 4-5 dakika kavurduktan sonra, tuz, karabiber ve tekrar et suyunu ekleyerek suyunu çekene kadar bir taşım kaynatın ve servis aşamasına geçin.