Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kokoreçli Börek

by Yemek Zevki Editör
21 Şubat 2016
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Kokoreçli Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kokorecli-borek

Kokoreçli Börek Tarifi

Kokoreçli Börek İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
2,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
100 ml. ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
İçi İçin:
200 gram kuzu kokoreç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tatlı kırımızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre pul biber
Yeteri miktarda tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Bir tutam tuz ve şeker
Susam ve çörek otu

Kokoreçli Börek Hazırlanışı:
Kiş hamurunu yoğurup, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 15 dakikada ortam sıcaklığında dinlendirip, 2-3 mm.
kalınlığında açın. Su bardağı yardımı ile hamurları kesin. Ayrı tavada kokoreç baharatlarıyla beraber tam pişmeyecek
şekilde sote edin. Ilık halde kestiğiniz hamurları yerleştirilip yarımay şeklinde kapatın. Yoğurtlu karışımı fırça yardımı ile sürün. Susam ve çörek otu ekledikten sonra 160 derece fırında 15/20 dakika süreyle pişirip servis edin.

Tags: BörekkokoreçKokoreçli BörekKokoreçli Börek HazırlanışıKokoreçli Börek İçin MalzemelerKokoreçli Börek Nasıl YapılırKokoreçli Börek Tarifi
Previous Post

Tavuklu Salata

Next Post

Ispanak Yatağında Mırlan

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ispanak Yatağında Mırlan

Ispanak Yatağında Mırlan

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki