Köfte ve Pilav Tarifi
Köfte ve Pilav İçin Malzemeler:
Köfte İçin:
400 gram dana kıyma
100 gram kuzu kıyması
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
4-5 dilim kuru ekmek içi
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pilav İçin:
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kesme şeker
1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)
Köfte ve Pilav Hazırlanışı:
Köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp kalın parmak gibi köfteler yapın. Köfte hamurlarını az yağda veya ızgarada kızartın. Pilav için; Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkadıktan sonra bir kaba aktarın. Sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ve limon suyu
ekleyin. 20 dakika bekletin. Pirinci beklettikten sonra yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Kesme şekeri ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Sıcak tavuk suyunu, tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alır almaz küçük parçalar halinde kesmiş olduğunuz tereyağından serpin. Hafifçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika bu şekilde demlendirin. Sıcak servis yapın.