Kıymalı Akıtma Malzemeleri:
3 su bardağı un
3 su bardağı su
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı karışım için:
500 gram orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi
Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp rendelenmiş soğanı kavurun. Kıymayı da ekleyip 15 dakika boyunca kavurun. Tuzu, kıyılmış maydanozu ve iri çekilmiş Antepfıstığı içini de ekleyip tatlandırın.
Unu çukur bir kaba eleyin. Yumurtaları, tuzu, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve suyu ilave edip boza kıvamına gelene dek çırpın.
Orta boy bir tavada 1-2 çay kaşığı kadar sıvı yağı ısıtın. Hamur karışımdan bir kepçe kadarını alıp tavanın ortasına dökün. Tavanın tamamını kaplayacak şekilde hamurun yayılmasını sağlayın. Hamurun üzeri göz göz olunca bir spatula yardımı ile diğer tarafını çevirip aynı şeklide kızartın. Pişen hamuru kelepçeli kalıba sığacak şekilde yerleştirin. Üzerine bir miktar kıymalı karışımdan serpin. Hamur harcı bitene dek, hamur katları 7-8 kat olacak şekilde işleme devam edin. Dilerseniz tüm işlem bittikten sonra tekrar ısıtmak için kelepçeli kalıbı ısıtılmış fırında 10 dakika kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.