Malzemeler
1 su bardağı kuru barbunya
1 kase kuru patlıcan
1 kase kuru kabak
2-4 adet kuru dolmalık biber
1 kase kuru yeşil fasulye
300 gram kemikli kuzu eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı
Yeteri kadar tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi:
Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri de ayrı ayrı bol suda haşlayın. Soğuk sudan geçirin. Soğanları küp küp doğrayın. Tencerede erittiğiniz tereyağında soğanları sarartın. Salçasını ve etini ilave edin. 1-2 kere döndürdüğünüz ve haşladığınız kuru sebzeleri koyup harmanlayın. Haşladığınız etin suyunu da ilave edin. Tuzunu ekleyin. Sebzeler pişince sıcak olarak servise sunun.