Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Malzemeler:
1 demet karalahana
1 adet orta boy soğan
1 adet Knorr Tavuk Bulyon
1 adet Knorr Acısso
1 adet konserve meksika fasulyesi
60 gram tereyağı
1 bardak ay çiçek yağı 5
0 gram mısır unu 1
0 dal taze kişniş
1 tutam pul biber, tuz
Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Hazırlanışı:
Lahanalarımızın saplarını ve damarlı bölümlerini kesip yıkıyoruz. Soğanı ince ince doğruyoruz. Daha sonra bir kenarda tavuk bulyonu sıcak suyla sulandırıyoruz ve bir tencere alıp tereyağını ekliyoruz, soğanı da ekleyip iyice yumuşayana kadar kavuruyoruz. Sonra mısır ununu ekleyip hızlıca karıştırıp 1 dk. kavuruyoruz ve lahanaları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tavuk suyunu ve kişnişleri de ekleyip 10 dk. daha pişiriyoruz. Bu arada bir kenarda 1 tava alıp ay çiçek yağını ekliyoruz yağ iyice kızınca kırmızı fasulyeleri kızartıyoruz. Çorbamız pişmeye yakın tuzunu pul biberini ve isteğimize göre Knorr Acısso’yu ekleyip çorbamızı blender yardımıyla çekiyoruz. Çorbamızı kasemize alıp kızarttığımız kırmızı fasulye ve 1 dilim çavdar ekmeği ile servis ediyoruz.