Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kirazlı Tartöletler
Kirazlı Tartöletler

Kirazlı Tartöletler

Malzemeler

Kirazlı Tartöletler

150 gram margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı fındık tozu

1 paket vanilya

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı su

Aldığı kadar un

Kreması için:

2 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı margarin

1  paket vanilya

400 gram kiraz

1 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu

Kirazlı Tartöletler Tarifi:

Oda ısısında yumuşamış margarine, vanilya, fındık tozu, su ve yumurtayı katın ve yoğurma kabında karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Limon büyüklüğünde koparıp, yağlanmış tartölet kalıplarına yarım santim kalınlığında yayın. Çatalla delikler açın. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Kremasını hazırlamak için; tencerede yumurta, şeker ve unu iyice karıştırıp, sütü katarak ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp vanilya ve margarini ekleyip çırpın. Tartöletlerin içini krema ile doldurun. Kirazları kremanın üzerine yerleştirip, yeşil fıstık tozu serpip, biraz soğuduktan sonra servise verin.

OKU ➤  Karaköy’ün Yeni Ritmi: WOM

Bir Yorum

  1. Anne değilim canım ama ablamdan da gf6rdfcğfcm kadarıyla lienank e7ok zor, gere7ekten takdir ediyorum sizin gibi azimli anneleri Seni ne kadar rahatlatır bilemem ama bu gfcnleri de gee7icek Kaan’ın ve bir bakmışsın artık yemeğini kendi yiyor, seni fczmfcyor Yeğenim Derin’de Selin’e gf6re zor bir e7ocuktu ama bfcyfcdfcke7e baktık ki huyu değişiyor, eski huysuzluklarını yapmıyor Senin de biraz daha zamana ihtiyacın olabilir, o zamana kadar biraz daha sabır diliyorum canım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir