Kilis Tava Tarifi
Kilis Tava İçin Malzemeler:
600 gram yağsız dana but kıyma
200 gram kuzu kuyruk yağı kıyma
100 gram kırmızı kapya biber
100 gram çarliston biber
5 – 6 dal maydanoz
4 diş sarımsak
2 adet patlıcan
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Patates Garnitürü İçin:
12 adet haşlanmış minik boy patates
50 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı sumak
Soğan Salatası İçin:
300 gram kuru soğan
100 gram kırmızı kapya biber
150 gram domates
5 – 6 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Kilis Tava Hazırlanışı:
Kıyma ve kuyruk yağı kıymasını bir kaba koyun ve üzerine biberleri minik küpler halinde doğrayarak ekleyin. Maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın ve ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun. Patlıcanları tamamen soyun ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. 35 cm çapında bir alüminyum tepsiye önce patlıcanları dizin ve üstüne yoğurduğunuz harcı yayın. 250 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri çeyrek ayva dilimi şeklinde kesin ve bir tavada tereyağı ile birlikte soteleyin. Tuzunu atın, bir miktar daha soteledikten sonra ocaktan alın ve üzerine sumak serperek karıştırın. Kuru soğanları ince piyaz şeklinde doğrayın. Kırmızı kapya biberi ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve iç kısmının çekirdeklerini çıkartın, kalan etli
kısmı ince uzun şekilde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Tüm bu malzemelere nar ekşisi, sızma zeytinyağı ve tuzda ilave edilerek karıştırın. Kebap ve patatesleri sıcak, soğan salatasını soğuk olacak şekilde servis edin.