Malzemeler
Yarım çay kaşığı tarçın1 adet portakal
2 çorba kaşığı toz şeker
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Yarım demet nane
Tuz
Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması Tarifi;
Kestanelerin karnından bıçakla çizik atın ve haşlayın. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını alın.
Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kısık ateşte yaklaşık 20- 25 dakika kadar pişirin. Baharatlarını, şekerini tuzunu ve pirinci ilave edin. Yaklaşık 7-8 dakika daha kavurun. 1 çay bardağı su ekleyin ve ocağın altını kapatın. 15 dakika demlendirin. Daha sonra üzerine ince doğradığınız yeşillikleri ve kestaneyi ekleyin. Portakalın rendelenmiş kabuğu ile suyunu, sarmanın harcına ilave edip karıştırın.Sarma için satın alacığınız lahananın üstüne bastırdığınızda yumuşak olması gerekir.
Lahananın tanesini bıçakla kesip yapraklarını bütün olarak ayırmaya çalışın. Evdeki büyük tencerelerinizden birinde su kaynatın. Kaynayan suya lahana yapraklarını atın. 1-2 dakika bekletip çıkarın. Rahat sarmak için çok küçük kesmeyin.
Lahanalarımızı sardıktan sonra tencereye 1 su bardağı kaynamış tuzlu su ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyip sarmaların üstüne dökün. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 45 dakika pişirin.
Şefin notu:
Zeytinyağlı sarmayı pişirirken tencerenin tabanına piyazlık doğranmış soğan, halka şeklinde dilimlenmiş havuç ve maydanoz sapları dizerseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Bu günlerde işe çok zor gyloeirum. Bu sebeple bu yazın çok ilgimi çekti. Ama öyle detaylı yazmışsın ki kendimi bir an evde düşündün. Durmadan ağlayan konuşan acıkan 2 çocuk, darmadağınık bir ev, akşama eve gelen kocadan işittiğim laf "akşama kadar evdesin ama evde yemek yok:((" imdattt diyesim geldi birden. Yine de tcrübe etmek istedim. İnsanın evi gibisi yok değil mi?Cevapla