Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kestaneli Cupcake

Kestaneli Cupcake

31

Kestaneli Cupcake Malzemeler:

> 2 adet yumurta > 1 çay bardağı şeker

> Yarım su bardağı süt > Yarım su bardağı sıvı yağ

> 50 gram tereyağı > 80 gram bitter çikolata

> 1 tatlı kaşığı sirke > 1 paket vanilya ve kabartma tozu

> 1 su bardağı elenmiş un

Kreması İçin:

> 1 paket vanilyalı dolgu kreması

> Çırpmak için 2 buçuk çay bardağı süt > 5- 6 adet kestane şekeri

Süslemek İçin:

> 4-5 adet kestane şekeri > Fıstıklı draje

> 80 gram çikolata > Pudra şekeri > Kek parçaları

Kestaneli Cupcake  Hazırlanışı:

Kek için; Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpın. Üzerine ılıyan çikolatalı karışım dökün, biraz daha çırptıktan sonra süt, sıvı yağ ve sirke ekleyip karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri elekten geçirerek karışıma katın ve spatula yardımıyla karıştırıp cupcake kağıtlarına dökün. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kreması için; Dolgu kremasını soğuk sütle çırpın, içine ezilmiş kestane şekeri ekleyin. Keklerin üzerini kesip içini kaşıkla biraz çıkardıktan sonra içine dolgu kremasından koyun. Keklerin içinden çıkardığınız parçaları draje ve eritilmiş çikolatalarla karıştırıp üzerini süsleyin. Servis yaparken cupcake’lerin üzerine pudra şekeri serpin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir