Kestaneli Cheesecake Malzemeler:
> 200 gram labne peyniri > 150 gram krem şanti / krema
> 80 gram şeker > 400 gram kestane şekeri / kestane püresi
> 70 gram yumurta sarısı > 90 gram tereyağı
> 10 gram toz jelatin > 1 paket eti burçak ve Yarım paket pötibör bisküvi
> 1 tutam tarçın > 1 tutam toz zencefil
Karamel sos yapımı için :
> 200 gram şeker > 200 gram krema
> 120 ml. su > 20 gram tereyağı
> Çeyrek limonun suyu
> 1 adet çubuk tarçın
Kestaneli Cheesecake Hazırlanışı:
Tereyağını eritin. Bisküvileri rondodan geçirip kırıntı haline getirin. Bir çemberin altını kağıtla veya alüminyum folyo ile kaplayın (Kelepçeli kalıp da kullanılabilir). Toz zencefili, tarçını, bisküvileri ve erimiş tereyağı ile karıştırın ve kalıbın alt kısmına bastırarak yayın ve iyice sıkıştırın. Derin dondurucuda bekletin. Karamel sos için; Krem şanti veya kremayı çırparak hazırlayın, buzdolabında bekletin. Kestane şekerleri püre haline getirin. Yumurta sarıları ve şekeri benmariye alın ve kıvam alana dek karıştırıp ocaktan alın. Jelatin kendi miktarının iki katı su ile karıştırın ve mikrodalgada 5 saniye kadar ısıtıp eritin. Yumurtalı karışıma ekleyin. Kestane püresi, krema ve labneyi karıştırın. Yumurtalı karışımı ekleyin iyice karıştırın ve derin dondurucudan çıkardığınız cheesecake tabanının üzerine döküp tekrar derin dondurucuda sertleşene kadar bekletin. Şekeri tavaya alın ve orta ateşte iyice eritin. Çiçek balı rengine ulaşınca ve tamamen eriyince su ekleyin. Kremayı ekleyin ve kaynayınca ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ilave edin. Soğumadan önce parlaklık vermesi için tereyağı koyun. Bir kaba alınarak çubuk tarçın atın ve soğumaya bırakın. Sertleşmiş cheesecake’i kalıptan çıkarın. Üzerini karamel sos ile sıvayın ve kestane şekerleri ile süsleyin.