Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet kerevizin sap kısmı
1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği
1 adet soğan
1 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ekmekleri küp küp doğrayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar kızartın. Soğanı yemeklik doğrayın. Kereviz saplarını soğanlardan biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Yağ eriyince soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından kereviz saplarını ilave edip 4-5 dakika kavurun. Küp doğranmış tavuk etlerini de ilave edin. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar etlerin iyice pişmesini sağlayın. Tavuk eti pişince kızarttığınız ekmekleri ve 1 bardak sıcak tavuk suyunu ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı bir fırın kabına dökün. Rendelenmiş peyniri de üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika, peynirler eriyene kadar pişirin.
#Kerevizsaplıfırıntavuk #kereviz #kerevizyemekleri #kereviztarifleri #food #yemekzevki #yummy