Kereviz Mücveri Malzemeler:
> 1 adet kereviz
> 1 adet patates
> 1 adet havuç
> 3 adet yumurta
> 2 çorba kaşığı un (tepeleme)
> Yarım paket kabartma tozu
> 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
> Yarım demet dereotu
> Tuz, karabiber
> Kızartmak için sıvı yağ
Kereviz Mücveri Hazırlanışı:
Dereotlarını ince kıyın. Havucu, patatesi ve kerevizi geniş bir kabın içinde rendeleyin. Rendelediğiniz sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkarak sebzeleri bir kaba aktarın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri çukur bir kaba alın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ilave edin. Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. Derin bir kızartma tancesinde yağı kızdırın ve karışımdan yemek kaşığı kadar alıp yağda altın rengine dönüşene kadar kızartın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.