Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Kayseri Mantısı

by Yemek Zevki Editör
12 Şubat 2016
in Yöresel Yemekler
478 15
0
Kayseri Mantısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kayseri-mantisi

Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
4,5 su bardağı un
Kıymalı İç Malzemesi:
300 gram az yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yeşil sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet domates
Üzeri İçin:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

Kayseri Mantısı Hazırlanışı:
Sosu için; Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını eritip ince doğranmış yeşil biberi kavurun. Domates salçasını, tuzu, kırmızı toz biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. En son doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar 10 dakika pişirin. İç harcı için; Soğanları soyup rendeleyin. Tel süzgece aktarıp üzerinden kaşığın ucuyla bastırarak fazla suyunu alın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, reyhanı, kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru için; Hamuru yoğurma kabında yumurtayı, tuzu ve suyu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat bekletin. Dinlenmiş mantı hamurundan 3 adet beze hazırlayın. Bezeleri tek tek, un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde (açarken un serpiştirin) açın. Yufkayı uzunlamasına katlayıp genişliği 1 cm’lik şeritler kesin. Şeritleri üst üste yerleştirip 1 cm’lik kare mantı hamurları hazırlayın. Kare mantı hamurlarının ortasına hazırladığınız iç malzemeden nohut büyüklüğünde yerleştirin. Hamurları, ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde kapatın ve un serpilmiş tepsinin içinde biriktirin. Kalan iki adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Büyük bir tencereyi su ile doldurun.. Su kaynayınca tuzunu ilave edin. Mantı hamurlarını suyun içine atın. Mantılar suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Mantıyı süzüp kaynayan sudan
3 bardak kadarını ayırın ve bu suyu sosunun içine ilave edin. Sosu birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Pişmiş mantıları hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, isteğe göre sumak serpiştirip servis yapın.

Tags: KayseriKayseri MantısıKayseri Mantısı HazırlanışıKayseri Mantısı İçin MalzemelerKayseri Mantısı Nasıl YapılırKayseri Mantısı TarifiMantı
Previous Post

Kuru Fasulye

Next Post

Humus Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Humus Video

Humus Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki