Malzemeler:
• 1 paket pötibör bisküvi
• 1 paket yulaflı bisküvi
• 1 su bardağı fındık içi
• 50 gr eritilip ılınmış tereyağı
• 200 gram labne peyniri
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 2 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 çorba kaşığı buğday nişastası
• 10 adet taze kayısı
Hazırlanışı:
Kayısıların çekirdeklerini temizleyip blender yardımı ile 1 çorba kaşığı şekerle birlikte püre haline getirin.
Bisküvileri irice kırıp mutfak robotuna aktarın. Fındık içini ve eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Püre haline gelene dek ezin.
Küçük kek kalıplarına renkli kek kağıtlarını yerleştirin ve en altına birer tatlı kaşığı kadar bisküvili karışımdan paylaştırın. İyice bastırarak tabanını sabitleyin.
Şekerle yumurtayı mikserde çırpın. Peyniri, nişastayı ve vanilyayı ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edene dek çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine paylaştırın. En son kayısı püresini ekleyip hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. 2 saat beklettikten sonra servis yapın.