Malzemesi
• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 adet yumurta akı
• Yarım paket vanilya
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Süslemek için pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi:
Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan
malzemeyi soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeye pudra şekeri, kabartma tozu, unu, vanilya,
tereyağı (oda sıcaklığında olmalı) ve yumurta akını ekleyip kulak
memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurunuzu tepsinize
yayın ve presleyin. Elinizle dümdüz bir zemin olsun. Çember
kalıbınızla yarım ay şeklini verecek şekilde sırayla kesip
tepsiye yerleştirin. 120 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin.