Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kavala Kurabiyesi

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

Kavala Kurabiyesi


• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı bütün kavrulmuş kırık badem
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 adet yumurta akı
• Yarım paket vanilya
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• Süslemek için pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tarifi:
Bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan
malzemeyi soğumaya bırakın.
Soğuyan malzemeye pudra şekeri, kabartma tozu, unu, vanilya,
tereyağı (oda sıcaklığında olmalı) ve yumurta akını ekleyip kulak
memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurunuzu tepsinize
yayın ve presleyin. Elinizle dümdüz bir zemin olsun. Çember
kalıbınızla yarım ay şeklini verecek şekilde sırayla kesip
tepsiye yerleştirin. 120 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Pastırmalı Tavuk Butları

Next Post

Çikolatalı ve Bademli Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolatalı ve Bademli Tart

Çikolatalı ve Bademli Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki