Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Katmer

by Yemek Zevki Editör
13 Mart 2014
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Katmer
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1528

Malzemeler:

8 yaprak baklavalık yufka

1 su bardağı toz Antep fıstığı

Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi

8 yemek kaşığı tereyağı  (tuzsuz Erzincan tereyağı)

Şerbeti İçin:

Yarım litre su

400 gram şeker

Yarım limon

Hazırlanışı

Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine Antep fıstığını serpin ve bir yufkayı üzerine kapatın. “Z” şeklini alacak şekilde katlayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için yapın. Kalan tereyağını hazırladığınız katmerlerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra yufkaların üzeri kızardığında fırından çıkarın.

Şerbetini hazırlamak için; Bir tencerede su, şeker ve limonu kaynatın. Kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak katmerin üzerine soğuk şerbeti dökün, üzerini ceviz ve Antep fıstığı ile süsleyebilir, isteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Çikolata Şelalesi

Next Post

Luppo Sufle, Bildiğiniz Tüm Lezzetleri Unutturacak

Yemek Zevki Editör

Next Post

Luppo Sufle, Bildiğiniz Tüm Lezzetleri Unutturacak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki