Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

46

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta Malzemeler:

Pandispanya İçin:

> 145 gram un

> 4 adet yumurta

> 150 gram toz şeker

> 2 gram kabartma tozu

> 30 gram kakao

> 50 ml. zeytinyağı

> Yarım paket şekerli vanilin

Krema İçin:

> 500 ml. süt

> 4 adet yumurta sarısı

> 40 gram un > 40 gram nişasta

> 50 gram tereyağı

> 200 ml. süt kreması

Krokan İçin:

> 200 gram fındık içi

> 1 çay bardağı toz şeker

Süslemek İçin:

> Toz Antepfıstığı > Rende çikolata

Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta  Hazırlanışı:

Pandispanya için; Yumurta aklarıyla sarılarını ayırın ve aklarını toz şekerin tamamıyla beraber çok yoğun kar kıvamına gelene kadar mikserle yüksek devirde çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarıyla zeytinyağını çırpma teli ile karıştırın. Yumurta akları çok yoğun ve sert bir kara kıvamına gelince yumurta sarılı karışımı, vanilyayı, elenmiş un ve kakaoyu yumurta aklarına ilave edin. Tahta kaşık kullanarak dikkatli bir şekilde karıştırın. Pandispanya karışımını 18 cm’lik çember kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip soğutun.

Krema için; Sütü bir tencerede kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını, un ve nişastayı iyice çırpın. Kaynayan sütten azar azar üzerine ilave ederek karışımı kalan süte ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca ve devamlı karıştırın. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine küp küp kesilmiş tereyağını ve vanilyayı ilave edip soğutun. Süt kremasını iyice katılaşana kadar çırpıp soğuyan pasta kremanız ile karıştırın.

Krokanlar için; Toz şekeri küçük bir tavada sıvı bir hal alıp rengi karamel olana kadar ısıtın. Fındık içlerini yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye boşaltın. Üzerine karamelize olmuş sıcak şekeri döküp, iyice soğutun. Soğuyan ve sertleşen krokanı mutfak robotunda çekin. Pandispanyayı üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın üzerini şekerli süt ile ıslatın. Üzerini krema ile kaplayıp bolca fındık krokant serpin. Kenarlarını ve üstünü krema ile iyice kaplayın. Ağaç kabuğu görüntüsü vermek için rendelenmiş çikolata ve toz Antepfıstığı serpip kürdan ile gelişi güzel çizikler atın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin

Tags: Karamelli ve Fındık Krokanlı Kütük PastaKaramelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta HazırlanışıKaramelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta MalzemeleriKaramelli ve Fındık Krokanlı Kütük Pasta TarifiKütük PastaKütük Pasta Tarifi
Previous Post

2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu

Next Post

Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not

Yemek Zevki Editör

Next Post

Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki