Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
16 Ekim 2013
in Çorba Tarifleri
488 5
0
Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0181Malzemeler:
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 kahve fincanı sarı mercimek
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy havuç
• 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 5-6 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, kimyon, kırmızı toz biber
• 1 çorba kaşığı biber salçası
Üzeri İçin:
• 1 dal pırasa
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 çorba kaşığı doğranmış kapya biber
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Dörde bölünmüş soğanı, irice doğranmış havucu, damla sakızlarını, zeytinyağını, suyu ekleyin. Orta ateşte, yarım saat pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun. 1 çorba kaşığı suyu, tuzu ve baharatı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Çorbayı ocaktan almaya birkaç dakika kala salçalı tereyağını ilave edin. Yüksek ateşte, birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için; Pırasanın yeşil yapraklarını yıkayıp süzün ve çok ince jülyen doğrayın. Soğanı da soyup ay şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı ve sarımsakları yumuşayana dek kavurun. Kapya biberi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı yayın. Karıştırıp hemen servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Next Post

Sarımsak Turşusu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sarımsak Turşusu

Sarımsak Turşusu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki