Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

0181Malzemeler:
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 kahve fincanı sarı mercimek
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet orta boy havuç
• 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 5-6 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, kimyon, kırmızı toz biber
• 1 çorba kaşığı biber salçası
Üzeri İçin:
• 1 dal pırasa
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 çorba kaşığı doğranmış kapya biber
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Dörde bölünmüş soğanı, irice doğranmış havucu, damla sakızlarını, zeytinyağını, suyu ekleyin. Orta ateşte, yarım saat pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun. 1 çorba kaşığı suyu, tuzu ve baharatı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Çorbayı ocaktan almaya birkaç dakika kala salçalı tereyağını ilave edin. Yüksek ateşte, birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için; Pırasanın yeşil yapraklarını yıkayıp süzün ve çok ince jülyen doğrayın. Soğanı da soyup ay şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı ve sarımsakları yumuşayana dek kavurun. Kapya biberi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı yayın. Karıştırıp hemen servis yapın.

OKU ➤  Papia Decor peçete bahar coşkusunu sofranıza taşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir