Karalahana Çorbası Malzemeler:
> Yarım kilo karalahana > 2 adet kıyılmış soğan
> 50 gram tereyağı > 3 litre su (15 su bardağı)
> 250 gram haşlanmış et suyu > Mısır yarması
> 200 gram haşlanmış barbunya
> 400 gram mısır unu (3 su bardağı soğuk su ile açılacak)
> Tuz, karabiber, pul biber
Karalahana Çorbası Hazırlanışı:
Çorba için; Karalahanayı haşlayıp, süzdükten sonra kıyın. Soğanı tereyağında kavurun ve lahanayı ekleyin. 1-2 dakika çevirdikten sonra sıcak et suyunu katın. Yarım saat kaynattıktan sonra mısır yarması, barbunya ve 3 su bardağı soğuk su ile açtığınız mısır ununu katın. Tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzemeyi 20 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.