Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

300 gram koyun döşü kıyması

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1 kahve fincanı su

8-10 dal maydanoz

8-10 dal nane

3-4 dal dereotu

Tuz, karabiber

2 adet orta boy domates

1 kase karadut

Hazırlanışı:

Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye  kesin. Dolma içini hazırlamak için; Soğanları ince ince kıyın. Kıymayı, yıkanıp süzülmüş bulguru, tereyağının yarısını, kıyılmış yeşillikleri ve baharatı karıştırın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip dolma içini 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Patlıcanların içlerini boşaltın, tuz ile hafifçe ovun ve ters çevirerek fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Patlıcanların içini hazırladığınız dolma içi ile doldurun. Dolmaların üzerini karadutları yerleştirerek kapak gibi kapatın. Tencereye patlıcanları dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirin.

#karadutaromalıpatlıcandolması #patlıcandolması #dolma #dolmatarifi #lezzet #yemek #patlıcanlıtarifler #yazsebzeleri #evdeyemekzevki

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir