Kajulu Tavuk Malzemeler:
> 2 adet tavuk göğsü
> 1 adet kırmızı kapya biber
> 1 adet havuç
> 1 adet kabak
> 1 adet yeşil biber
> 1 kase kaju fıstık
> 5 diş sarımsak
> Yarım demet dereotu
> Soya sosu
> Zeytinyağı
> Tuz
Hazırlanışı:
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Biberleri ince şeritler halinde kesin. Tavayı ocakta ısıtıp, yağı ilave edin. Önce biberleri , ardından ince kıyılmış sarımsakları ekleyip soteleyin. Jülyen doğranmış havuç ve kabağı da katıp sotelemeye devam edin. Son olarak tavukları da atıp kızaracak şekilde pişirin. 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı zeytinyağını döküp karıştırın. Sosu tavuk soteye ilave edin. Ocağın altını söndürmeden ince doğranmış dereotu ve kaju fıstıkları ekleyin. 2-3 dakika tüm malzemeyi soteleyip servis tabağına alın.