Ana Sayfa » Tarifler » Kurabiye Tarifleri » Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye
kurabiye

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye tarifini sağlığınızı düşünerek hazırladık. Yedikten sonra kan şekerinizle oynamayacak, hatta sizi daha enerjik ve mutlu hale getirecek kahveli kurabiyemi mutlaka denemelisiniz.

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye

Kahve severler için olmazsa olmazlardan biri genellikle yanında yer alacak lezzetli bir kurabiye ya da küçük bir parça iyi çikolatadır. Peki, bunların hepsinin bir arada olamayacağını kim söyledi? Düşünün, öyle bir kurabiye yapıyorsunuz ki; hem mis gibi kahve kokusu evinizi sarıyor, hem de yerken ağzınıza çikolata parçaları geliyor. Yanında da güzel demlenmiş özel bir kahve varsa, hayattan başka ne isteriz ki…?

kahve ve bitter çikolatalı tam buğday kurabiye

Ve bu yediğiniz kurabiyenin sağlığınızı olumsuz etkilemeyeceğini, size fazlalık olarak geri dönmeyeceğini ve yaptığınız sporu boşa götürmeyeceğini biliyorsanız, içiniz rahat demektir. Yedikten sonra kan şekerinizle oynamayacak, hatta sizi daha enerjik ve mutlu hale getirecek kahveli kurabiyemi mutlaka denemelisiniz. Hatta bence evde arada bulundurun ve sevdiklerinize de kahve yanında ikram edin. Böylece onlar da sağlıklı yiyeceklerin tatsız tuzsuz değil, aksine ne kadar harika ve lezzetli olduklarını deneyimlemiş olurlar. Yaparken gerçekten severek ve tutkunuzu katarak yaparsanız iki kat lezzetli olacağının garantisini ben veriyorum. Bir de lütfen kahvenizi koklamadan içmeyin. Yeryüzündeki en güzel şey; yaptığın her ne ise, onu tüm hücrelerinle hissetmektir!

kahve ve bitter çikolatalı tam buğday kurabiye

Betella

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye
(4 Kişilik)

180 derece / 15 dk.

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı dolusu kahve
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
40 gram yüzde 70 bitter çikolata

Hazırlanışı

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiye pişirme kağıdı serip hazır şekilde kenara alın. Çikolatayı bir bıçak yardımıyla parçalayın. Yumurta, bal, kahve ve oda sıcaklığındaki Hindistan cevizi yağını bir kaba alın (Özellikle granül kahve kullanmayı tercih ettim, kıvamı bozmaması için). Elinizle, güzelce bütünleşene kadar karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyerek, kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.

OKU ➤  Tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Elde ettiğiniz hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparak şekil verin ve tepsiye alın. Ben bir kısmını mini top kurabiyeler şeklinde, birazını ise daha ince ve büyük cookie şeklinde yaptım. İkisi de gayet başarılı oldu. Kahve yanı ikramları için minik topları, servis içinse büyük cookieleri kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri artık fırına verebilirsiniz. Sadece 15 dakika sonra mis gibi kahve kokulu kurabiyeleriniz size eşlik etmeye hazırdır.

Yumuşak değil de daha kıtır kıtır olmalarını istiyorsanız, iyice soğuyana dek kapalı bir kaba almayıp, havalandırmalısınız. Sonrasında dilediğiniz gibi kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz. Tabii arada bir gidip gelip yemekten kendinizi alıkoyabilirseniz.

Fotoğraflar: Yüksel Erdoğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir