Malzemeler:
> 3 adet yumurta
> 1 tutam toz şeker > 1 su bardağı zeytinyağı
> 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
> 3 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu
> 1 su bardağı süt > 50 gram salam
> 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
> Birkaç yaprak taze fesleğen
> 1-2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Zeytinyağını, sütü ve toz şekeri ilave edip mikserle çırpın. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin. Salamları küçük küçük doğrayın, fesleğen yapraklarını kıyın. Beyaz peyniri, dilimlenmiş siyah zeytinleri, doğradığınız salamları ve fesleğen yapraklarını hamura ilave edin.
Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. Küçük kek kalıplarının içini fırça yardımı ile yağlayın. Hamuru kek kalıplarına, hamur pişerken kabarıp taşmaması için üstten bir iki parmak boşluk kalacak şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alın, ılık ılık servis yapın.