Kabaklı ve Buğdaylı Salata Malzemeler:
3 adet küçük boy kabak
1 adet avokado
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
3-4 dal dereotu
Yarım limon
Kabaklı ve Buğdaylı Salata Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın. Kabuğunu soymadan zar şeklinde doğrayın. Tavayı ocağın üzerine alın.Tava ısınınca zeytinyağı ile birlikte kabakları ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Avokadonun çekirdeğini çıkartın, kabuğunu soyun. Temizlediğiniz avokadoyu zar şeklinde doğrayıp kabakla birlikte harmanlayın. Taze çekilmiş karabiber ile kıyılmış dereotunu ekleyin. Kavanoza aktarın, üzerine de haşlanmış buğdayları serpin. Servis sırasında limon suyu sıkın.