Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
Kiş Hamuru İçin:
500 gram un
200 gram tereyağı
100 gram ılık su
13 gram tuz
1 adet yumurta
İç Malzemesi İçin:
2 kaşık un
1 su bardağı süt
Bir miktar tuz, karabiber ve muskat
Yarım kilo körpe ıspanak
1 paket istiridye mantarı
1 paket kapya biber
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı rende kaşar
1 yemek kaşığı toz parmesan
Hazırlanışı:
Un, margarin, tereyağı su ve tuzu ekleyip kiş hamurunu yoğurun ve 10 dakika bekletin. Tart kalıbı büyüklüğünde hamuru açın, ayrı bir kapta un ve yağı kavurun, süt tuz karabiber ve muskatı ekleyerek beşamel sosu elde edin. Ayrı bir tavada da soğanları pembeleşinceye kadar kavurup kapya biber ve ıspanakları soteleyin. Kiş hamurunu 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp üzerine beşamel ve iç harcını yayın. En üstüne rende kaşar ve toz parmesanı ilave edip 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.