(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram yoğurt
Yarım demet ıspanak
Yarım su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı barbunya
Yarım demet taze nane
1 çay kaşığı pul biber
6-8 su bardağı soğuk su
Tuz
Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. Kaynama bittiğinde suyunu süzüp, karıştırarak soğutun. Barbunyayı haşlayın, süzerek soğutun. Yoğurt ile suyu koyu kıvamlı ayran haline gelene kadar karıştırın. Haşlanan ıspanaklı buğdayı, barbunyayı yoğurda ekleyin. Tuz, kıyılmış nane, pul biber ilave edip tatlandırın. İsteğe göre buz koyarak servis yapın.
#ıspanaklısoğukçorba #soğukçorba #çorba #yazçorbaları #food #yummy #soup