Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ispanaklı Kuzu Sırtı

Ispanaklı Kuzu Sırtı

ispanakli_kuzuMalzemeler

200 gram kuzu sırtı

400 gram ıspanak

1 adet kuru soğan

10 adet arpacık soğan

1 tutam taze kekik

2 adet çeri domates

1 parça yufka

1 adet haşlanmış patates

20 gram kaşar peyniri

Tuz, karabiber

Pul biber

20 gram tereyağı

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı

Kuzu sırtını güzelce fazla kurutmadan ızgara yapın. Piyaz doğranmış soğan ve sarımsakları tereyağında güzelce soteleyin ve ıspanakları ekleyip onlarıda suyunu çekene kadar kavurun. Çok az miktarda krema koyup tatlandırın. Arpacık soğanları zerdeçalla beraber haşlayın. Yufkanızı bir bardak yardımıyla yuvarlak kesin, ortasına haşlanmış patatesi rendeleyip kaşarla karıştırın ve kapatın, yağda kızartın. Tabağınızın orta kısmına ıspanağı, üzerine eti ve yanına böreğinizi, üstüne yumurta sarısını koyup taze kekikle süsledikten sonra servis yapın.

OKU ➤  Divan Lokanta'da Rısottoyu hem yapın hem tadın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir