Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı Kısır

Ispanaklı Kısır

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

1 demet taze soğan

7-8 adet ıspanak yaprağı

4-5 dal taze nane

4-5 diş sarımsak

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 adet limon

2 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Hazırlanışı:

Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatın. Yarım saat kadar yeterince şişmesini bekleyin. Taze soğan, ıspanak ve nane yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Yumuşayan bulgura salça ve baharatları ilave edip yoğurun. Kıyılmış yeşillikleri, sıvı yağ, limon ve nar ekşisini de ekledikten sonra karıştırın. İsteğe göre mevsim yeşillikleri ile servis yapabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun: Farklı lezzetler arıyorsanız kısırı sumak ekşisi ve kıyılmış ceviz ile deneyin.

#ıspanaklıkısır #kısır #ıspanak #sebzelikısır #ıspanaklıtarifler #food #yummy #dessert

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.