Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İrmikli Tatlı Börek

by Hatice Ünal
14 Nisan 2022
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
İrmikli Tatlı Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Gülümser Karadayı – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet hazır yufka

125 gram tereyağı

1 litre süt

5 çorba kaşığı irmik

2 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Muhallebisi için; Sütü ve irmiği tencereye aktarın. İyice çırpın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, pütür pütür olmaması için arada bir çırparak soğutun. Tereyağını eritip ılıtın.

Yufkaları geniş bir tezgahın üzerinde aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üste üste olacak şekilde tek tek açın. Yufkadan 10 cm’lik kareler kesin. Her karenin kenarına kremadan yerleştirin ve üçgen şeklinde katlayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, börekler sıcakken ılık şerbeti üzerlerine dökün. Soğuyunca üzerlerine Antepfıstığı içi serpin. Servis yapın.

#irmiklitatlıbörek #tatlıbörek #irmiklibörek #iftarlıktarifler #sahur #sahurluktarifler #ramazantarifleri #ramazan #ramadan

Previous Post

Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita

Next Post

Kabak Çiçeği Dolması

Hatice Ünal

Next Post
Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki