Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İrmik Sarması

by Yemek Zevki Editör
20 Temmuz 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
İrmik Sarması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2485

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

2 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 adet limon

1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Su ile şekeri, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Çok fazla kaynatmanıza gerek yoktur. Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın, daha sonra soğuk şerbete ihtiyacımız olacak.

Hamur yoğurma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtaları ilave edin. Unu, rendelenmiş limon kabuğunu ve kabartma tozunu da ekleyin. Hamuru karıştırıp elinizle istediğiniz şekli verin. Her hamuru irmiğe bulayın. Yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, hamurlar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuk şerbetin içinde 4-5 saat bekletin. Vanilyalı dondurma ile birlikte servise hazır edebilirsiniz.

Tags: Ramazan Tatlıları
Previous Post

Kayısı ve Keçi Peynirli Bulgur Köfte

Next Post

Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın

Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki