Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İçli köfte

by Hatice Ünal
01 Haziran 2020
in Tatlı Tarifleri, Yöresel Yemekler
478 15
0
İçli köfte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

İç Malzemesi İçin:

300 gram orta yağlı kıyma

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 adet büyük boy soğan

1 demet maydanoz

1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber

Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Hamuru İçin Malzemeler:

250 gram çiğköftelik bulgur

4 adet orta boy haşlanmış patates

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı kişniş

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Soğanları soyup kıyın, sıvı yağda karamelize olana dek kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatı ilave ederek tatlandırın. Karışımı ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.

Hamuru için; Bulguru çukur bir kaba alın. Kişnişi ekleyip harmanlayın. Yumurtaları ve haşlanıp rendelenmiş patatesi de ilave edin. Çok az su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp hamuru avucunuzun içinde elips şeklinde yassı yuvarlayın ve ortasını hafifçe çukurlaştırarak baş ve işaret parmaklarınız arasında döndürerek kenarlarını inceltin. İçindeki boşluğa kıymalı iç malzemesinden doldurun. Köfte hamurunu istediğiniz şekilde kapatıp kızgın yağda kızartın. Hemen servis yapın.

#içliköfte #köfte #içliköftetarifi #köftelitarifler #yemekzevki #evdeyemekzevki #türkmutfağı #anadolumutfağı #yöreseltarifler #yöresellezzetler

 

Previous Post

Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

Next Post

Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

Hatice Ünal

Next Post
Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

Yeşil Mercimekli ve Kinoalı Soğuk Çorba

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki