Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

by Hatice Ünal
29 Ocak 2024
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım ve Fotoğraf: Özgür BAKIR

(6 Porsiyon İçin)

Malzemeler:

4 -5 adet hurma (çok olgunlaşmış olanları)

1 çay bardağı fasulye

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı badem

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuru uzum

7-8 adet kuru kayısı

1 çay bardağı kuş üzümü

1 su bardağı nar taneleri

1 adet mandalina

Hazırlanışı:

Hurmaların kabuklarını soyarak pelte olacak şekilde rondodan geçirin. 1 gün öncesinden suda ıslattığınız fasulye ve nohutları tencereye alın, üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin. Hububatları haşlamaya bırakın. Yarım saat sonra aynı tencereye bademleri, ceviz içini dolmalık fıstıkları ilave edin. Yarım saat daha pişirin. Ocaktan almaya 10 dakika kala kuru kayısıları, kuru üzümleri ve kuş üzümlerini ilave edin. 10 dakika sonra ocaktan alın.

*Biz bu işlemi gerçekleştirdikten sonra nohut ile fasulyenin kabuklarını tek tek elimizle temizliyoruz, dilerseniz siz temizlemeyebilirsiniz.

En son pişen tüm malzemeyi soğuk sudan geçirdikten sonra hurmalı karışımla birleştirin. Tatlınız hazır.

#HurmalıveHububatlıŞekersizTatlı #hurmalıtatlı #hurma #şekersiztatlı #food #yummy #dessert #delish

 

 

 

Previous Post

Ispanaklı Kısır

Next Post

Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon

Hatice Ünal

Next Post
Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon

Ispanaklı ve Tarhana Soslu Izgara Somon

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki