Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Yapım ve Fotoğraf: Özgür BAKIR

(6 Porsiyon İçin)

Malzemeler:

4 -5 adet hurma (çok olgunlaşmış olanları)

1 çay bardağı fasulye

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı badem

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuru uzum

7-8 adet kuru kayısı

1 çay bardağı kuş üzümü

1 su bardağı nar taneleri

1 adet mandalina

Hazırlanışı:

Hurmaların kabuklarını soyarak pelte olacak şekilde rondodan geçirin. 1 gün öncesinden suda ıslattığınız fasulye ve nohutları tencereye alın, üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin. Hububatları haşlamaya bırakın. Yarım saat sonra aynı tencereye bademleri, ceviz içini dolmalık fıstıkları ilave edin. Yarım saat daha pişirin. Ocaktan almaya 10 dakika kala kuru kayısıları, kuru üzümleri ve kuş üzümlerini ilave edin. 10 dakika sonra ocaktan alın.

*Biz bu işlemi gerçekleştirdikten sonra nohut ile fasulyenin kabuklarını tek tek elimizle temizliyoruz, dilerseniz siz temizlemeyebilirsiniz.

En son pişen tüm malzemeyi soğuk sudan geçirdikten sonra hurmalı karışımla birleştirin. Tatlınız hazır.

#HurmalıveHububatlıŞekersizTatlı #hurmalıtatlı #hurma #şekersiztatlı #food #yummy #dessert #delish

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir