Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Humus

by Yemek Zevki Editör
18 Kasım 2014
in Tarifler
488 5
0
Humus
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

28

Humus Malzemeler:

> 250 gram nohut

> 2 diş sarımsak

> 150 ml. limon suyu

> 6 çorba kaşığı tahin

> 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Humus Hazırlanışı:

Nohudu bir gece öncesinden çukur bir kabın içinde, 1 litre soğuk suda, ertesi güne kadar bekletin. Nohudu düdüklü tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile örtün ve 1,5 saat haşlayın. Suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Süzdüğünüz nohutları mutfak robotuna alın. Havanda ezilmiş sarımsakları, tahini, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Haşlama suyundan azar azar ekleyerek püre kıvamına gelene kadar, en az 10 dakika boyunca karıştırın. Tuzunu, bir tutam karabiberi ve zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Humusu servis tabağına aktarın. İsteğe göre humusun ortasında hafif çukur oluşturup bu çukurun içine bir miktar sızma zeytinyağı dökün. İsteğe göre maydanozla ve az toz kırmızı biberle süsleyip servis yapın.

Editörün notu: Geleneksel Lübnan mutfağında humusa sarımsak ilave etmek pek tercih edilmiyor

Tags: HumusHumus HazırlanışıHumus MalzemelerHumus Tarifi
Previous Post

Bir Lezzet Harikası Filizler Fıstıklı Steak Köfte

Next Post

Muhammara

Yemek Zevki Editör

Next Post
Muhammara

Muhammara

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki