Humus Malzemeler:
> 250 gram nohut
> 2 diş sarımsak
> 150 ml. limon suyu
> 6 çorba kaşığı tahin
> 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Humus Hazırlanışı:
Nohudu bir gece öncesinden çukur bir kabın içinde, 1 litre soğuk suda, ertesi güne kadar bekletin. Nohudu düdüklü tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ile örtün ve 1,5 saat haşlayın. Suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Süzdüğünüz nohutları mutfak robotuna alın. Havanda ezilmiş sarımsakları, tahini, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Haşlama suyundan azar azar ekleyerek püre kıvamına gelene kadar, en az 10 dakika boyunca karıştırın. Tuzunu, bir tutam karabiberi ve zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Humusu servis tabağına aktarın. İsteğe göre humusun ortasında hafif çukur oluşturup bu çukurun içine bir miktar sızma zeytinyağı dökün. İsteğe göre maydanozla ve az toz kırmızı biberle süsleyip servis yapın.
Editörün notu: Geleneksel Lübnan mutfağında humusa sarımsak ilave etmek pek tercih edilmiyor