Datça’dan Mektup Var!..

Datça’dan Mektup Var!..

Datça’da 17 odalı, Villa Aşina adlı otelin mutfağında Bülent Sancakdar’ın liderliğinde yerli ve yabancı konuklara özel tadı damakta kalacak yemekler pişiyor. Şef Sancakdar mutfağında her zaman geleneksel ile yeniyi bir arada kullanmayı tercih ediyor. Tarsus usulü balkabağı tatlısı ile rokalı pesto sos ile lezzetlenmiş baklava hamuruna...

Kış Mevsiminde Zinde Kalmak İçin Sağlıklı Beslenme

Kış Mevsiminde Zinde Kalmak İçin Sağlıklı Beslenme

Kış aylarının gelmesi ile nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme sıklığı oldukça yükselir. Birçoğumuz bu hastalıklara yakalandıktan sonra ilaçlara sarılırız. Önemli olan tüketeceğiniz doğru besinler ile bu hastalıklara yakalanmadan kış aylarını geçirmektir. Özellikle kış aylarını daha zinde ve hasta olmadan geçirmek için vitamin ve mineral...

Adaçayının Faydaları

Adaçayının Faydaları

Daha çok Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişmektedir. Tohumdan bahçelerde de yetiştirilir. Bazı türleri Habeş, Gümüşi, Mavi, ve Kızıl adaçayıdır. Tohumları Nisan veya Eylül ayında ekilir. Bir metreye kadar boylanır. Çiçekleri türlerine göre mavi, pembe, ya da beyazdır. Şifalı olan etkili maddesi kenarları tırtıllı, buruşuk gibi görünen...

Yüksek Ateş İçin Ayva İlacı

Yüksek Ateş İçin Ayva İlacı

Ülkemizin her bölgesinde yetişir. Limon ayvası ve ekmek ayvası olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Limon ayvası mayhoş, sulu ve serttir. Ekmek ayvası yumaşak , tatlı, fakat suyu azdır. Sonbaharda meyve veren ayva ağacı çelik veya daldırma yöntemi ile üretilir. Sık dallı bie ağaçtır, budanırsa daha iri...

Page 1208 of 1209 1 1.207 1.208 1.209

Follow & Subscribe

Instagram