Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf

by Yemek Zevki Editör
20 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Hindistan Cevizli Sütlaç ve Gül Suyu Jöleli Tel Kadayıf
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0189Malzemeler: 

• Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır
Gül Sulu Jöle İçin:
• 80 gram gül reçeli
• 4 gram jelatin
• Bir miktar gül suyu
Sütlaç İçin:
• 400 gram Hindistan cevizi sütü
• Vanilya çubuğı
• Yıldız anason
• 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre)
• 125 gram yuvarlak pirinç
• 100 gram krema

 

Hazırlanışı:
Jelatinleri 5 dakika süreyle soğuk suda yumuşatın. Jelatini az bir suda eritin. Gül reçelini de katın. Bekletin.
Sütlaç için; Hindistan cevizi sütünü ısıtın, şekeri, vanilya ve anasonları ekleyin, aromaların tam olarak çıkması için ağzı kapalı olarak tutun.Pirinci yıkayın, süte katın, kısık ateşte 20-25 dakika yumuşayana dek pişirin. Kremayı da katın. Servis yapacağınız kadehin dibine önce gül sulu jöleyi koyun. Donması için dolapta en az 20 dakika bekletin. Üzerine sütlacı dökün tekrar dolaba koyun. Servisten önce üzerini, kavrulmuş tel kadayıfı, pudra şekeri ya da toz fıstıkla süsleyin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Taze Rezeneli Kuzu Eti

Next Post

Fındıklı Baklava Böreği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fındıklı Baklava Böreği

Fındıklı Baklava Böreği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki