• Hazırlamak için ayaklı kadehler kullanılmalıdır
Gül Sulu Jöle İçin:
• 80 gram gül reçeli
• 4 gram jelatin
• Bir miktar gül suyu
Sütlaç İçin:
• 400 gram Hindistan cevizi sütü
• Vanilya çubuğı
• Yıldız anason
• 65/100 gram arası şeker (Arzuya göre)
• 125 gram yuvarlak pirinç
• 100 gram krema
Hazırlanışı:
Jelatinleri 5 dakika süreyle soğuk suda yumuşatın. Jelatini az bir suda eritin. Gül reçelini de katın. Bekletin.
Sütlaç için; Hindistan cevizi sütünü ısıtın, şekeri, vanilya ve anasonları ekleyin, aromaların tam olarak çıkması için ağzı kapalı olarak tutun.Pirinci yıkayın, süte katın, kısık ateşte 20-25 dakika yumuşayana dek pişirin. Kremayı da katın. Servis yapacağınız kadehin dibine önce gül sulu jöleyi koyun. Donması için dolapta en az 20 dakika bekletin. Üzerine sütlacı dökün tekrar dolaba koyun. Servisten önce üzerini, kavrulmuş tel kadayıfı, pudra şekeri ya da toz fıstıkla süsleyin.