Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Helatiye

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Helatiye
764
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı pudra şeker
• 20 gram damla sakızı
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un

Süslemek İçin:
• 2 çorba kaşığı badem
• 2 çorba kaşığı Antepfıstığı
• 1 kase karışık meyve (ananas, nar taneleri, şeftali)
• Taze nane yaprakları

Şurubu İçin:

• 4 su bardağı su
• 3,5 su bardağı toz şeker
• Yarım su bardağı gül suyu

Helatiye Tarifi:
Şurubu için; Şekeri, suyu ve gül suyunu karıştırın. Orta ateşte, şurup haline gelene dek kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebisi için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi fırça yardımı ile sıvı yağla ıslatın. Muhallebinin yüksekliği en fazla 1 cm olacak şekilde dökün. Muhallebiyi iyice sertleşene dek soğumaya bırakın. Soğuyunca küpler halinde kesin. Soğuyan şurubu servis yapacağınız kaselerin üçte biri dolacak şekilde dökün. Küp şeklinde kesilmiş muhallebi parçalarını da bu şurubun içine atın. Tatlıyı taze nane yaprakları, Antepfıstığı içi, kavrulmuş badem ve küp doğranmış mevsim meyveleri ile tatlandırın. Soğuk servis yapın.

Tags: dünya mutfaklarıEt Yemekleri
Previous Post

Pınar’dan bayram sofraları için Pizzatto Mini

Next Post

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki