Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Haşhaşlı ve Susamlı Tuzlu Kurabiye

Haşhaşlı ve Susamlı Tuzlu Kurabiye

tuzlu-kurabiye

Haşhaşlı ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı ve Susamlı Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler:
125 gram margarin veya tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
3 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Üzeri İçin:
2 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı susam

Haşhaşlı ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini veya tereyağını krem haline gelene kadar çırpın. Sıvı yağı, yumurta sarısını, sirkeyi, şekeri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı limon suyunda inceltilmiş karbonatı ve haşhaş tohumunu ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra elenmiş Eriş Çok Amaçlı Un unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtün, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde silindir şekline getirin. Her hamuru önce yumurta akına sonra da susama bulayın. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika süreyle pişirin.

#HaşhaşlıveSusamlıTuzluKurabiye #kurabiye #tuzlukurabiye #HaşhaşlıveSusamlıTuzluKurabiyeTarifi #HaşhaşlıveSusamlıTuzluKurabiyeİçinMalzemeler #HaşhaşlıveSusamlıTuzluKurabiyeHazırlanışı

 

OKU ➤  Çikolatalı Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir