Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Hamsi Buğulama
Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama

Malzemeler

1 kilogram hamsi

3 adet soğan

Yarım demet maydanoz

3 adet domates

1 adet limon

4 adet defneyaprağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hamsi Buğulama Tarifi:

Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Soğanları piyazlık doğrayın. Maydanoz ve domatesi ince ince kıyın, limonu dilimleyin. Zeytinyağında soğanları kavurun. Fırın tepsisine biraz soğan yayın. Üzerine tuzladığınız balıkları serin. Kalan soğan, maydanoz ve domatesleri balıkların üzerine dizin. Limon dilimleri ve defneyapraklarını balıkların üzerine koyun. Karabiber serpip 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin ve servis yapın.

OKU ➤  Selva, sağlıklı yaşam ürünlerini tanıttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir