Gastronomi Uzmanı, Sosyal Şef ve Diyetisyen Yasemin Güzel’in katkılarıyla hazırlanan “Multidisipliner Yaklaşımla Doğaya Saygılı Bitki Bazlı Beslenme Rehberi”, 17 Ekim’de kitap raflarında yerini aldı. Editörlüğünü Dr. Enver Çıracı’nın üstlendiği eser, bitki bazlı beslenme modeli ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda bilimsel temeller sunuyor. Rehber niteliğinde Bireysel sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan bitki bazlı tariflerin yanı sıra çevresel sorunlara da çözüm önerileri getiren kitap, özellikle …
Devamını oku »Haber Turu
2024 Yılı California Ceviz Sektörü Raporu yayınlandı
USDA’nın Ulusal Tarım İstatistikleri Servisi (NASS) 4 Eylül 2024 Çarşamba günü resmi 2024 Yılı California Ceviz Sektörü Raporunu yayınladı. 2024 yılı California ceviz üretiminin 670.000 ton (607.814 MT) olacağı tahmin edilirken, bu rakam 2023 yılı üretimi 824.000 tona (747.520 MT) kıyasla %19’luk bir düşüşe işaret ediyor. Yapılan tahmin, 2023 yılının yaklaşık 385.000 dönümlük ekim alanından %4’lük bir düşüşle 370.000 ekim …
Devamını oku »Ceviz tüketiminin nörogelişimsel sonuçlara etkisi
Yapılan araştırma, Akdeniz diyetinin bir parçası olarak hamilelik sırasında ceviz gibi gıdaların tüketilmesinin, iki yaşında çocukların nörogelişimsel sonuçlarını önemli ölçüde katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Hamilelik sırasında iyi beslenme hem anne hem de çocuk, ve özellikle çocuğun beyin gelişimi ve sağlıklı doğum ağırlığı için çok büyük önem taşır. Temel besin maddelerinin eksikliği çocuklarda düşük doğum ağırlığı ve gelişimsel gecikme riskini …
Devamını oku »TOBB ve Yemeksepeti’nden Adıyamanlı depremzedelere Ramazan ve bayram yemeği
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Yemeksepeti iş birliğiyle, Adıyaman’da yaşayan depremzedeler için kurulan çadırda Ramazan ayı boyunca iftar yemeği ve Ramazan Bayramı’nda yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu süre içinde toplam 35 bin öğün yemek, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Türkiye’de hızlı ticaretin öncüsü Yemeksepeti ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adıyaman’daki depremzedelere destek olmak amacıyla TOBB tarafından kurulan çadırda …
Devamını oku »İstmag Magazin Grubu Yayınlarımız
Beauty Türkiye Medikal Teknik Pharma Türkiye Yemek Zevki Hotel Restaurant Food & Ingredients International IT Network Tekstil Teknik Konfeksiyon Teknik Sleep Well Sleep Tech Decor Home Textile Exports Automotive Exports Made in Türkiye Toyuncak Baby Kid Store Pet Zoone Magazine Otomobil Zevki
Devamını oku »Doğa ile İç İçe Kahvaltı Keyfi ve Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerleriyle: Maşukiye
Doğa ile İç İçe Kahvaltı Keyfi ve Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerleriyle: Maşukiye Türkiye’nin en önemli ve en sevilen köyleri arasında yer alan Maşukiye, doğal güzellikleri, ormanları, şalaleleri, birbirinden güzel meyve bahçeleri ve dereleriyle öne çıkan bir bölgedir. 1860 yılında kurulan bu köy en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Huzurlu ve sakin doğası ile ön plana çıkması nedeniyle yerli turistlerin …
Devamını oku »Alanya’da en çok bu oteller tercih ediliyor
Antalya’nın en çok ziyaret alan tatil yerlerinden biridir, Alanya… Konaklı, Okurcalar, Türkler ve İncekum gibi beldeler, masmavi Akdeniz’in kenarında uzanan kumsalları ile konuklarına keyifli yaz tatilleri yaşatıyor. Antalya-Alanya arası yaklaşık 135 km’lik mesafede havayolu ve karayolu ile rahat ulaşım olanaklarına sahip bölgede her zevke ve bütçeye uygun konaklama alternatifi bulmak mümkün. Alanya’da her zevke ve bütçeye uygun konaklama alternatifi bulmak …
Devamını oku »Fikret Soner ile yemek politikası ve Türk mutfağı üzerine…
Röportaj: Selin ÇITAK Avukatlıktan gastronomiye uzanan kariyeri ile kendisini her daim geliştiren, Okan Üniversitesi öğretim görevlisi sevgili Fikret Hacıkura Soner ile gastronomi üzerine değerli bir röportaj gerçekleştirdik. Aynı zamanda benim de master hocam olan Fikret Soner ile yemek politikası, yemeğin iletişim aracı olması ve Türk mutfağı hakkında konuştuk. Yemek yapmaya gönül veren birçok kişi tanıyorum ancak kimi zaman şartlar kimi …
Devamını oku »Koronavirüs evimizdeki sebze ve meyveyi de tehdit ediyor
Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor. Önerileriyse; kendine yeten bir tarım politikası, üreticinin desteklenmesi ve e-ticaret olanaklarının geliştirilmesi. Bilim insanı salgın günlerinde tarlada ve yolda kalan ürünler nedeniyle fiyatların …
Devamını oku »Küçük işletmelere 5 bin TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlanacak
Metro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen küçük işletmeleri desteklemek üzere #kücükisletmemicin hareketini başlattı. Metro Türkiye, Gıda Kurtarma Derneği ve Dude Table iş birliğinde, Coca-Cola’nın ana partnerliği ve Unilever Food Solutions, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Reis Gıda ve Dimes’in destekleriyle hayata geçirilen projede, koronavirüse karşı alınan tedbirler kaldırıldığında kapılarını tekrar açacak işletmelere can suyu olmak amacıyla 5 bin …
Devamını oku »