Türkiye’nin vazgeçilmez lezzeti Filiz ve şef yazar Ebru Omurcalı işbirliğinde hazırlanan ve Anadolu’nun geleneksel yerel lezzetlerini makarna ile buluşturup modern bir anlayışla sunan tariflerle dolu “Makarnanın Kitabı” şimdi raflarda.
Türkiye’nin sevilen makarna markası Filiz, şef yazar Ebru Omurcalı ile mutfaklarının vazgeçilmezi olan makarnanın Anadolu’nun farklı kültürlerine ait yüzlerce tarifini “Makarnanın Kitabı”nda bir araya topladı. Geleneksel Türk mutfağının temsilcisi Filiz, bu kitapla alışılmış makarna algısını farklı bir boyuta taşıyor. Makarna ile yapılmış çorbalardan, salatalara, etli yemeklerden tatlılara dek uzanan, Anadolu mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini de vurgulayan “Makarnanın Kitabı”nda Edirne’den Van’a, Rize’den İzmir’e geleneksel Türk mutfağının en özel ve bilinmeyen yüzlerce tarif yer alıyor.
Makarnanın Kitabı, yazar Ebru Omurcalı’nın çocukluğuna uzanan yemek yapma tutkusunun ve memleketi Bolu’daki Filiz Restoran ile başlayan makarnayla tanışma öyküsünün bir sonucu. Tüm damaklara hitap eden Filiz Makarna ile kolaylıkla yapılabilecek çeşitli makarna tarifleriyle dopdolu bu kitap, okuyucuları doyumsuz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
39 yıldır sofraların olmazsa olmazı haline gelen Filiz Makarna, bu kitapla makarna seven herkesin mutfağındaki en önemli rehber olacak. Alfa Yayınları’ndan çıkan ve 11 Mart tarihinde raflardaki yerini alan Makarnanın Kitabı seçkin kitabevlerinde ve perakende noktalarında okuyucularını bekliyor.