Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Yöresel Yemekler

Geleli Kebabı

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Yöresel Yemekler
483 10
0
Geleli Kebabı
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 600 gram kuşbaşı doğranmış dana bonfile
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 6 adet bostan patlıcanı
• 3 diş sarımsak
• 3 adet salçalık kırmızıbiber
• 6-7 adet sivri biber
• Tuz, kimyon

 

Geleli Kebabı Tarifi:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kürdanla birkaç yerinden delerek közleyin.
Zar şeklinde doğranmış eti yapışmaz yüzeyli bir tencereye alın. 1 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekene dek pişirmeye bırakın. Suyu çekilince tereyağını ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın.
Biberleri temizleyip ince ince kıyın ve geniş bir tavada sıvı yağla birlikte yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayın. Havanda ezilmiş 2 diş sarımsağı ve tuzu ekleyerek tatlandırın, karışımı ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Patlıcanın üzerine önce kavrulmuş biberleri, sonra da eti dökün. En son zar şeklinde doğranmış domatesleri serpin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre servise sunmadan birkaç dakika önce birkaç kaşık tereyağını tavada kızdırıp üzerine dökün. Servis yapın.

Tags: Ana Yemekleryöresel yemekler
Previous Post

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Next Post

Bulgurlu Reyhan Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bulgurlu Reyhan Sarma

Bulgurlu Reyhan Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki