“Anadolu’nun Sır Lezzetleri” ve “Dünya Barışı” Temalı Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nın kazanan ekipleri CNR EDT Expo’da belli oldu.
27 Mart Perşembe günü ziyaretçilerine kapılarını açan CNR EDT Expo -Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı birbirinden keyifli etkinlik ve yarışmalarla devam diyor. 28 Mart Cuma günü gerçekleşen Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nda ipi CVK Park Bosphorus göğüsledi.
CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık ve ETÜDER iş birliğinde, İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) desteğiyle gerçekleştirilen EDT Expo Fuarı’na, 27-30 Mart 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy ev sahipliği yapıyor.
Ülker Eksper’in ana sponsorluğunda gerçekleşen Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nın jüri başkanlığını pastacılık duayeni Niyazi Çapraz yaptı. Jüride yer alan diğer önemli isimler ise; Tarkan Özdemir, Tolga Özkaya, Ertan Korkmaz, Ahmet Kır, Maria Ekmekçioğlu, Rafet İnce, Kemal Özcan, Rudolf van Nunen ve Yannis Manikis idi.
Mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler’in üstlendiği ve sunuculuğunu Eyüp Kemal Sevinç’in yaptığı Gastro Bosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamulleri Yarışması’nda, Intercontinental İstanbul Hotel, JW Ankara Marriott, Hilton Bursa, Elite World Hotels, Tuvana Hotel, CVK Park Bosphorus, Görgülü, Hacıbozanoğulları, Mado ve Pasta Sanatı kurumsal takımlar halinde yarıştılar.
Canlı ve display olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın canlı kategorisinde “Anadolu’nun Sır Lezzetleri” temalı pasta, çikolata ve unlu mamuller yapıldı. Display kategorisinde ise “Dünya Barışı” temalı çikolata heykeller yarıştı.
- Birinciliği CVK Park Bosphorus,
- İkinciliği JW Ankara Marriott,
- Üçüncülüğü Intercontinental İstanbul Hotel kazandı.
- Harry Lenas Ödülü Hacıbozanoğulları’na verildi.
- JW Ankara Marriott, “En iyi pasta ödülü” ve “En iyi heykel” ödülünü de kazandı.
- CVK Park Bosphorus, “En iyi unlu mamul ödülü” ve “En iyi pralin ödülü”nü kazandı.