Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Garnitürlü Dana Pirzola

Garnitürlü Dana Pirzola

pirzola

Malzemeler

2 adet 450 gram ağırlığında dana pirzola

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı ay çiçek yağı

1 tutam kırmızı toz biber

1 tutam taze çekilmiş karabiber

Patatesi Püresi İçin:

1 adet patates

1 adet kereviz

1 kaşık tereyağı

1 tutam fesleğen bir tutam tuz

Patlıcan Salata İçin:

1 adet patlıcan

1 adet havuç

1 adet kabak

1 adet kereviz sapı

Hazırlanışı

Dana pirzolayı diğer malzemelerin tümüyle marine edin ve ızgarada pişirin.

Patates püresi için; Patates ve kerevizi haşlayın. Tereyağı ile birlikte püre haline getirin. Baharatlar, fesleğen ve tuz ile tatlandırın.

Patlıcan salatası için; Sebzeleri hafif haşlayın. Patlıcanlara ilave edin. Baharatlar ve zeytinyağı ile servis edin.

Pişirdiğiniz pirzolayı garnitürleri ile birlikte servise sunun.

OKU ➤  Ünlü Şefler İle ‘Lezzetli’ Bir Söyleşi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir