Malzemeler
2 adet 450 gram ağırlığında dana pirzola
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ay çiçek yağı
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Patatesi Püresi İçin:
1 adet patates
1 adet kereviz
1 kaşık tereyağı
1 tutam fesleğen bir tutam tuz
Patlıcan Salata İçin:
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz sapı
Hazırlanışı
Dana pirzolayı diğer malzemelerin tümüyle marine edin ve ızgarada pişirin.
Patates püresi için; Patates ve kerevizi haşlayın. Tereyağı ile birlikte püre haline getirin. Baharatlar, fesleğen ve tuz ile tatlandırın.
Patlıcan salatası için; Sebzeleri hafif haşlayın. Patlıcanlara ilave edin. Baharatlar ve zeytinyağı ile servis edin.
Pişirdiğiniz pirzolayı garnitürleri ile birlikte servise sunun.