Fritelli

fritelli

Fritelli Tarifi

Fritelli İçin Malzemeler
Krep İçin:
500 gram
4 adet yumurta
500 ml. süt
100 ml. sıvı yağ
8 gram tuz
1 gram şeker
Sebze İçi İçin:
100 gram jülyen doğranmış havuç
100 gram jülyen doğranmış kabak
50 gram jülyen doğranmış kapya biberi
50 gram jülyen doğranmış yeşil dolmalık biber
25 gram bebek ıspanak
50 gram kültür mantarı
4 ml. Hot Chilli Sos
3 ml. Sweet Chilli Sos
15 ml. zeytinyağı
Beşamel Sos İçin;
300 gram un
400 ml. süt
1 gram rende muskat
100 gram taze kaşar
100 ml. sıvı yağı
50 gram tereyağı
4 gram tuz

Fritelli Hazırlanışı:
Krep hamuru için; Mevcut bütün malzemeleri çırptıktan sonra, 30 cm’lik bir teflon krep tavasını ocakta ısıtın.
Ayçiçek yağı ile yağlayın ve bir kepçe yardımı ile krep hamurunu tavaya dökün. Bu şekilde 12 adet kerp elde edin.
Sebze içi için; Jülyen doğranmış sebzeleri zeytinyağı ile soteleyin. En son soslarını da ekleyip bir kenara alın.
Beşamel sos içinde; Un ve yağı bir tencerede hafif pembeleştirdikten sonra süt ilave edin. Tuz, muskat ve kaşar
peynirini de ekleyip bir kenara alın. Krep yapraklarının üzerine önce beşamel sosu ardından sotelenmiş sebzeleri
koyun. Üzerini tekrar kreple kapatın. Bu işlemi en üst kata kadar devam ettirin. En üst kısma beşamel sosu ve kaşar
peynirini koyarak 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız Fritelli’yi üçgen şeklinde
olacak şekilde 12 eşit parçaya bölerek servis aşamasına geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir