Fricassee Tavuk Tarifi
Fricassee Tavuk İçin Malzemeler:
200 gram tavuk göğüs
150 gram kültür mantarı
60 gram arpacık soğan
150 gram demi glass sos
250 gram tavuk suyu
50 gram tereyağı
50 gram krema
40 gram zeytinyağı
50 gram toz parmesan
75 gram polenta
4 dal taze kekik
4 gram tuz
3 gram karabiber
Fricassee Tavuk Hazırlanışı:
Polentayı tavuk suyu ile beraber pişirin, krema ilave edip biraz daha kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip
permasan peyniri ile yoğunlaştırdıktan sonra servis tabağına dökün. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış tavukları ve mantarları sotelendikten sonra arpacık soğanları ekleyip kavurun. Demi glass sosu döküp, tuzunu ayarlayın. Son olarak karabiber ve taze kekikleri ekleyin. Pişen tavukları servis tabağına aldığınız polentanın üzerine dökün.