Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Florantin Kurabiye

Florantin Kurabiye

florantin-kurabiye

Florantin Kurabiye Malzemeler:

60 gram kuru kayısı

75 gram esmer şeker

75 gram tereyağı

125 ml. krema

4 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı un

75 gram kıyılmış badem

75 gram file badem

125 gram beyaz çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı

Florantin Kurabiye Hazırlanışı:

Kayısıları incecik kıyın. Şekeri, tereyağı, krema ve bal ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Un ve kayısıları ekleyin, 1-2 dakika pişirin, tencereyi ocaktan alın ve bademleri ekleyin. Fırını 160 derecede ısıtın. Hamurdan, tatlı kaşığıyla küçük parçalar alın ve aralıklı olarak (yaklaşık 4’er santimetre) yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeleri fırında yaklaşık 12 dakika kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve isteğe göre beş santim çapında, içine pişirme spreyi sıkılmış çemberle şekillendirin. Bunun için çemberi kurabiyelerin etrafına yerleştirin ve bastırın. Kurabiyeleri fırın tepsisinde soğumaya bırakın, ardından spatula ile tepsiden alıp çevirin. Kuvertürü doğrayın ve yağla birlikte benmari usulü eritin. Florantin kurabiyelerin tabanını çikolatayla kaplayın ve dilerseniz florantin kurabiyelerinizi mikrodalgada ısıtıp dondurma eşliğinde sıcak tatlı olarak da servis edebilirsiniz

OKU ➤  Portakallı Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir