Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Dana Kürek

Fırında Dana Kürek

dana

 

Malzemeler

1 kilo kemiksiz dana eti (tercihen ön kol)

4 dal taze kekik

10 adet tane karabiber

200 gram mantar

1.5 su bardağı pirinç

2 adet domates

4 adet yeşil sivri biber

10 gram tuz

100 gram tereyağı

5 gram biberiye

1 adet tavuk but

15 gram sarımsak

20 gram zeytinyağı

2 adet defne yaprağı

 

Hazırlanışı

Dana etlerini tane karabiber, kekik, tuz, sarımsak, biberiye, defne yaprağı, zeytinyağı ile birlikte marine edin. Fırın tepsisine alın. Üzerine önce ıslatılmış yağlı kağıt kapatıp, daha sonra tepsinin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın. Önceden ısıttığınız ve 135 dereceye ayarladığınız fırında 4 saat süreyle pişirin. Pişen etleri tepsiden başka bir tepsiye alın. Suyunu başka bir tavaya süzün. Kısık ateşte yarısı kalana kadar kaynatın. Bu şekilde bir kenarda bekletin. Diğer tepsiye aldığınız etleri arzu ettiğiniz büyüklükte olacak şekilde parçalara ayırın. Önceden yağlanmış 4 adet kase veya güveçlere paylaştırıp kaynattığınız sudan birer çorba kaşığı ilave edip  servisten önce 130 dereceye ayarlı fırında 10 dakika bekletin. Kalan sosu ocakta kaynatın. İçine küp doğranmış 15 gram tereyağını tavayı sallayarak yedirin. Servis tabağına aldığınız etlerin üzerine döküp garnitürle birlikte servis yapın.

Pilave Sebze Garnitürü İçin; 300 gram pirinci 15 dakika ılık suda ıslatıp, 5 kez pirinçleri kırmadan yıkayın.  1 adet tavuk budunu, 1 adet kuru soğan ile birlikte 4 su bardağı suda yarım saat haşlayın. Ayrı bir tencerede orta ateşte olmak kaydıyla 60 gram tereyağıyla birlikte süzdüğünüz pirinçleri 10 dakika süreyle kavurun. 8 gram tuz atıp, hazır olan tavuk suyunu kaynar vaziyette üzerine döküp, kapağını kapatıp, altını kısın. 7-8 dakika sonra altını kapatıp kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin. Karıştırıp 5 dakika daha kapalı vaziyette beklettikten sonra dana küreklerinin yanında servis edin. 200 gram mantarı 15 gram tereyağında sote edin. Suyunu çekince, tuz, karabiber ilave edip ocaktan alın. Mantarları servis tabağına alın. Domates ve biberi ızgarada yada yağsız bir tavada kızartıp etlerin yanına koyun.  Son olarak tabağa taze kekik ilave edip servise başlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir