Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Fırın Makarna

Fırın Makarna

Malzemeler

½ paket 2 numara makarna

½ kalıp beyaz peynir

200 gr rendelenmiş taze kaşa

r
½ paket margarin
2 adet yumurta

Fırın Makarna Tarifi;

Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır.Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür. Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.

OKU ➤  Lokma Tatlısı

Bir Yorum

  1. Karpuzun çekirdeklerini çocukluğumdan beri yerim.Demek fdayası varmış aferin bana:))Bu güzel paylaşım için teşekkürler sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir